Breaking News: FIBRELE DE CELULOZĂ!

Am dat-o ca la TV. Pe Breaking News. Au sosit FIBRELE DE CELULOZĂ. Dar să știți că nu întrerupem nimic. Pentru că, la fel ca la TV, încă nu s-a întâmplat nimic….grav. 
Fibrele de celuloză au fost aprovizionate și le-am găsit în șantier. Acesta au sosit amblate în saci.
Sacii alimenteaza utilajul de injectat. Injecția se face printr-un mare furtun, flexibil, cuplat la găurile cu diametrul corespunzator, practicate în panoul de OSB de la interior. ”Pompa de injectie” e deservită de un singur operator. Manual sau de la distanță, cu o telecomanda. Vom afla și când sunt planificate injectarile și vă tinem la current.

Ce este interesant la FIBRELE DE CELULOZĂ?
1. Materialul însuși prin proprietățile lui: Fibrele de celuloza sunt un material izolant produs din reciclarea hârtiei de ziar. Materialul de bază este celuloza din lemn. Nu este toxic. Nu conține substanţe nocive, are moliciunea şi căldura lânii. Nu irită pielea, nici nu este agresivă şi din acest motiv este evaluată drept un termoizolant simpatic.
2. Tehnologia cu care se aplică. Prin suflare libera. Sau prin injectare.
3. Nivelul calității izolatiei: fără rosturi, compacte și continue, fara ”bule de aer”. Intră bine de tot în spațiile înguste.
4. Au consumuri cunoscute, controlabile: la pereti exteriori & interior cu grosimea de 160 mm avem un consum de 35 kg/ m³, și la plafon & tavan cu grosimea de 300 mm avem un consum de 36 kg/ m³ cu suflare liberă.5. Fibele de celuloza sunt un produs industial cu proprietati controlate, repetabile, cu trasabilitate și garanții.
6. Un produs prietenos cu mediul înconjurător. În primul rând ca produs obținut din reciclare, apoi prin consum de energie primară foarte mic ( de 6 ori mai mic decat în cazul polistirenului expandat, sau de 3 ori mai mic decât al vatei din fibre de sticla).
7. Produsul are valori termoizolante bune: o conductivitate termică λ = 0,037 W/mk.
8. Fibrele din celuloză au valori fonoabsorbante bune: diminueaza volumul sonor cu 7 pana la 10 dB.
9. Prezinta un comportament ignifug.
10. Au un comportament foarte bun și la umiditate: nu își pierd valoarea de izolare.

Când un astfel de material îți ajunge în șantier este de Breaking News. Să vă spun de ce? Pentru că după ce injectezi fibrele de celuloză ai marcat sfârșitul a două mari categorii de lucrări:
a. Structura
b. Izolațiile toate: hidro, termo și acustice.

c. Ceea ce înseamnă că ești pe la jumătatea lucrărilor. Îți mai rămân instalațiile și finisajele.
Uite asa vin veștile bune la santier. Ca la TV. Cu Breaking News de vară.

Datorită celor 10 puncte aurii de mai sus, am considerat ca fibrele de celuloză sunt un produs cum nu se poate mai potrivit pentru protecția termică a caselor cu structură metalică din profile ușoare din tablă zincată. Pot fi utilizate pentru izolarea sarpantelor, a podurilor, mansardelor și, evident, a pereților.
În combinație cu termosistemul exterior, 15 cm de EPS, asigurăm o secțiune activă termic de minim 31 de centimetri, așa cum se vede și în film.
Petru bugetul în care trebuia să ne înscriem este destul. Vom asigura o foarte bună protecție termică și acustică.

Arh. Viorel PLEȘCA
Membru OAR

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viorel Plesca

Social Media

Urmariti-ne si pe retelele sociale

error: Content is protected !!